Skip to main content

Jouw persoonlijke handbeweging waarmee je in een seconde heftige emoties loslaat

De SilentHands Methode

In de praktijk wordt steeds meer duidelijk dat emoties direct, of indirect via overtuigingen (die worden ook gevormd op basis van emoties bij ervaringen), bepalen hoe we denken en doen in situaties.

Als we de emoties verwerken en gedachten loslaten zien we ineens heel helder wat er speelt in de situatie.

We krijgen spontaan nieuwe overtuigingen over de situatie en we kunnen effectief handelen. We installeren dus geen nieuwe overtuigingen of nieuw gedrag. We verwijderen alleen de emoties en gedachten die de beperkende overtuigingen en het ineffectieve gedrag ondersteunen.

We lossen daarmee de problemen niet inhoudelijk rationeel op, maar we maken het probleem irrelevant. Het probleem verdwijnt en hoeft niet meer opgelost te worden. We hoeven niet te leren om ermee om te gaan. Dat is pragmatisch en praktisch.

Wat is het en wat kan je ermee?

Met de SilentHands beweging, een unieke persoonlijke handbeweging, kunnen we in seconden emoties verwerken en gedachten loslaten.

Emoties en gedachten zijn energie. Deze specifieke motorische handbeweging raakt iets in ons energiesysteem waardoor een ontlading van de opgebouwde energie plaats vindt. Het wordt ervaren alsof er een stop uitgetrokken wordt, waarna de negatieve energie wegstroomt. Men ervaart ruimte, rust, vertrouwen en lichtheid.

Bijzonder praktisch is het feit dat we onze SilentHands beweging ook imaginair, in onze verbeelding, kunnen uitvoeren. Andere mensen hoeven dus niet te zien dat jij dit doet. Dat is handig in sociale context, bijvoorbeeld als je een presentatie geeft, in een vergadering zit of een wedstrijd speelt.

In de SilentHands methode maken we gebruik van deze techniek om ervaringen uit het verleden vrij te maken van emoties. Zo wordt je in het heden niet meer getriggerd en kun je vermijdingspatronen loslaten.

We kunnen SilentHands naast het heden en het verleden ook inzetten om emoties rond toekomstige situaties op te lossen. Stress en spanning over een presentatie, een examen of iets anders kunnen we van te voren al neutraliseren.

Vaak zetten we een combinatie van twee of drie van deze mogelijkheden, verleden, heden en toekomst, in om klachten op te lossen, blokkades op te heffen en doelen te bereiken.

Het is simpel en makkelijk.

Mensen kunnen SilentHands zelf gebruiken en toepassen. Coaches en therapeuten kunnen de SilentHands methode gebruiken om hun cliënten te helpen problemen snel op te lossen, hun prestaties te verbeteren, hun potentieel te ontsluiten en duurzame verandering te bewerkstelligen.

Bijzonder is dat we dit vermogen om instant relief te krijgen al bezitten. Onze persoonlijke handbeweging gebruikten we al onbewust. We hoeven die alleen maar bewust te maken.

Concrete toepassingen in de praktijk

SilentHands kan zeer breed worden toegepast. Aangezien het de oorzaak van alle problemen en blokkades adresseert; namelijk emoties en gedachten. Hieronder volgen voorbeelden van klachten die met behulp van SilentHands zijn opgelost:

Emoties

Angst
(spanning, zenuwen, stress, fobische klachten, faalangst, sociale fobie, angst voor afwijzing, angst voor eenzaamheid, etc.)

Boosheid
(irritatie, frustratie, woede uitbarstingen)

Verdriet
(verlies, rouw)

Machteloosheid

Schaamte

Schuld

PTSS

Traumaverwerking

Alle andere emoties

Gedachten

Negatieve gedachten loslaten

Negatieve gedachten cirkels

Drang om te controleren

Drang om te begrijpen

Belangrijke keuzes
(bijv. blijven of weggaan in relatie of werk)

OVERTUIGINGEN 

Kern opvattingen
(identiteit, zelfbeeld, over anderen, de wereld)

Intermediaire opvattingen
(normatieve-, instrumentele-, conditionele opvattingen)

Gedrag

Uitstel gedrag

Please gedrag

Conflict gedrag

Lichte verslavingen
(koffie, snoepen, roken)

Slaapproblematiek

Dwangmatig gedrag

Gedragspatronen doorbreken

Gebeurtenissen

Familie conflicten

Werk conflicten

Relatieproblemen

Scheiding

Ziekte

Overlijden

Burn Out

Opvoeding

Examens

Optreden

Wedstrijden

Financiële problemen

Geen idee wat je je erbij moet voorstellen?

Onderstaande video’s geven een goede indruk van hoe een persoonlijke handbeweging eruit ziet met het direct meetbare positieve resultaat…

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?