Skip to main content

Het artikel in het Therapeut, Coach & Counselor Magazine

Elk probleem is in een seconde op te lossen. Deze overtuiging werd in mij geboren, nadat ik in mijn praktijk een paar keer getuige was van een heel snelle shift, waardoor een probleem direct opgelost was. Wat veroorzaakte zo’n instant transformatie? Na een zoektocht van 4 jaar vond ik in 2007 het antwoord: we hebben allemaal een unieke persoonlijke handbeweging, waarmee we in een seconde belemmerende emoties kunnen verwerken, gedachten en overtuigingen kunnen loslaten en gedragspatronen blijvend kunnen veranderen. Ik noemde het SilentHands.

Lees verder

Angst voor overgeven (en controledwang)

Uitbehandeld met EMDR en Cognitieve Gedragstherapie (CGT), maar toch in 2 sessies van controledwang en een angstklacht af. Frederique kwam bij mij omdat enkele sessies EMDR en 10 sessies CGT geen oplossing hadden geboden voor de angstklacht.

Lees verder

Wat heb jij te belangrijk gemaakt?

Als zoon van een intelligente en dominante vader, heb ik om zijn goedkeuring te verkrijgen de strategie omarmd om te bewijzen dat ik goed ben in wat ik doe. Dat heeft mij veel opgeleverd; ik was ook over het algemeen goed in wat ik deed. Maar….

Lees verder

Roltrapangst

Uitbehandeld met Cognitieve Gedragstherapie (CGT), maar toch in 1 sessie van angstklacht af. Floor kwam bij mij met een niet veel voorkomende klacht. Zij was bang om roltrappen af te gaan. Ze kwam bij mij nadat 11 sessies CGT niet voldoende resultaat hadden opgeleverd.

Lees verder