Skip to main content

Jouw persoonlijke handbeweging waarmee je in een seconde heftige emoties loslaat

Jouw persoonlijke handbeweging waarmee je in een seconde heftige emoties loslaat

Ervaringen van anderen

Op deze pagina lees je de ervaringen van anderen met de SilentHands methode 

Wil je zelf ook een review achter laten?

Jelle Sander

Discovery Session

SilentHands heeft mijn leven echt zoveel gebracht. Ik start er mijn dag mee op en sluit er mee af. Een voorbeeld: vakantie en reizen is heel pittig voor mij. Ook slapen in een vreemde omgeving. Afgelopen weekend naar Polen geweest en ik heb een fantastisch weekend gehad. Geen slaapproblemen. Geen stress. En dat allemaal door de handbeweging. Ontzettend fijn (emoji paars hartje).

Rian Jonkers

www.leerkrachtinveerkracht.nl

De Facilitator Training is geweldig. Allereerst ontvang je je eigen SilentHands beweging en duik je persoonlijk in de ervaring. Daardoor ben ik me er nog meer van bewust geworden hoe snel je in de dagdagelijkse dingen weg gaat van je innerlijke vrede en overgave.

Ik kan nu in een handomdraai terug naar die staat van zijn: vrede, overgave en een open blik op de wereld en op mezelf. Een cadeau op zich.

De training is heel helder, kort en overzichtelijk. Met korte filmpjes en waardevolle pdf’s. Het protocol biedt precies die leidraad die ik nodig heb om een succesvolle Discovery sessie met mijn (proef)cliënten uit te voeren. Succes gegarandeerd!

De bespreking van de sessies met je proefcliënten door Rogier is zeer waardevol. Je tops komen aan bod en ook de tips om het voor jezelf en je cliënt nog makkelijker te laten verlopen.

Voor je praktijk is het een hele waardevolle tool. In deze snel veranderende wereld, waar de ene uitdaging de andere opvolgt geef jij jouw cliënt letterlijk zijn persoonlijke reddingsboei in handen.

Wat wil een hulpverlener nog meer?

Ymke Hoitinga

www.ymkehoitinga.nl

Ik was op zoek naar een snelle manier om stress los te laten. Ik kende al manieren om stress op te lossen, maar nooit was dit zo snel dat het even tussendoor kon. Met 3 jonge kinderen in huis, lukt het me niet altijd om even 5 minuten voor mijzelf te nemen. SilentHands geeft mij de mogelijkheid om op ieder moment van de dag stress los te laten, in korte tijd en ook zonder dat iemand ziet hoe ik dat doe.

In mijn praktijk zie ik dat iedereen wel last heeft van stress en/ of negatieve gedachten. Met deze mooie tool zou dus ook iedereen geholpen kunnen worden op een zachte, simpele, snelle en effectieve manier. Dat maakte het voor mij niet moeilijk om de knoop door te hakken om de facilitator opleiding te gaan doen.

Ik vind de opzet van de opleiding heel fijn. Doordat de opleiding online is, kon ik mijn eigen tempo bepalen (en er lekker snel doorheen:) ). De theorie is goed te volgen en ik vond het fijn dat ik al snel de stappen van de Discovery Session leerde.

Na de oefensessies kreeg ik uitgebreide feedback van Rogier, waar ik veel mee kon tijdens de sessies die daarna kwamen. Rogier toonde ook echt betrokkenheid door tussendoor nog eens contact op te nemen. 

De sessies die ik tijdens en na de opleiding gedaan heb, zijn allemaal gelukt. Het zijn hele dankbare sessies omdat je gelijk mooie veranderingen ziet gebeuren bij cliënten. 

Ik zou de opleiding aanraden aan iedereen die met mensen werkt omdat je hiermee anderen kunt helpen terug te komen in rust en vertrouwen.

Ik denk echt dat de wereld een stukje mooier wordt met iedereen die zijn handbeweging leert kennen en gebruiken.

Hinke Hooghiem

Discovery session

“Op een bepaald punt in mijn leven, waarin, geheel onverwachts oud zeer naar boven kwam drijven, luisterde ik naar de podcast van Bram Bakker waarin in Rogier vertelde van Silent Hands.

Instinctief voelde ik aan, dat dit is wat ik nodig heb, en een Discovery Session afspraak gemaakt.

Tijdens het luisteren van de podcast had ik al een heel goed gevoel bij Rogier, en dat werd helemaal bevestigd in de sessie.

We waren vlot bij mijn handbeweging, en het resultaat was (en is, en blijft) direct voelbaar.

We zijn nu 4 weken verder en wat in het begin zo opviel was, dat met name de loop van piekergedachten met een simpele beweging tot stilstand komt, en blijft.

Effectief veel meer rust in lichaam en hoofd, slaap veel beter, heb vertrouwen, meer energie en focus.

Kortom: ik heb letterlijk de regie (weer) in handen. Heerlijk!! 

Esther Oldenziel

Het volgen van de opleiding tot SilentHands® Facilitator bij Rogier Gielen was voor mij een no-brainer. In korte tijd heb ik geleerd hoe ik de SilentHands® beweging bij mijn klanten kan zien en toepassen in de coaching die ik geef. Rogier weet zijn expertise goed over te brengen en de begeleiding is, mede door de feedback op de videobeelden van de eerste sessies in mijn eigen praktijk, optimaal geweest. Overweeg je de opleiding te volgen dan kan ik je deze van harte aanbevelen.

Evelien

Discovery Session

“Silent hands heeft mij enorm geholpen om problemen op te lossen en een plek te geven. Denk hierbij aan onbegrip en onzekerheid in mijn relatie, het beter kunnen relativeren, het verwerken van pijn en verdriet en het stellen van grenzen.

Tegelijkertijd helpt het me vaak om rust en grip te krijgen op dagelijkse situaties wat ik als heel erg prettig ervaar. Zowel mijn partner en ik beheersen nu de Silent Hands methode en onze relatie is (ondanks alles wat er is gebeurd) sterker dan ooit. We zijn Rogier hier erg dankbaar voor, zijn prettige en heldere manier van coachen en de Silent Hands methode hebben voor ons veel fijne veranderingen gebracht.”

Hans van de Voort

Facilitator Training

Ik worstelde al langere tijd met de relatie met mijn zoon omdat ik hem wil beschermen tegen fouten en hierdoor staat onze relatie onder spanning. Ik gun hem niet de ruimte om zelf fouten te maken. Ook toen ik mij realiseerde dat het probleem totaal bij mijzelf lag, kon ik dit niet veranderen. Via een collega hoorde ik van het bestaan van SilentHands.

“Dat leek toch te mooi voor woorden “één unieke hand beweging” en weg stress, angsten en het loslaten is begonnen”.

Ik kwam in contact met Rogier Gielen, de geestelijk vader van SilentHands. In een sessie met twee andere kandidaten heb ik het SilentHands protocol doorlopen. Mijn unieke handbeweging was zo gevonden. En passant loste ik ook nog de stress van mijn verbouwing op.

In de periode daarna ging ik thuis aan de slag met SilentHands en lukte het mij om ik de beweging ook in mijn verbeelding te doen. Het heeft mij enorm geholpen om mijn bemoeienis met mijn zoon los te laten en dit heeft onze relatie ook echt verbeterd.

Als zelfstandig Arbeidsdeskundige begeleid ik zieke werknemers. Ik kom vaak mensen tegen die zijn vastgelopen in hun werk door angsten, stress en blokkades. SilentHands leek mij een uitkomst en ik wilde graag leren hoe ik de SilentHands beweging van anderen kon waarnemen.

De Discovery Facilitator cursus was 3 dagdelen. Ik leerde het Discovery protocol te gebruiken en oefende onder begeleiding van Rogier met het vinden van de unieke handbeweging van iemand die ik daarvoor had meegenomen. Verder leerde ik hoe ik SilentHands kan toepassen om de blokkades van kandidaten op te lossen. Ik heb de ins en outs en heel veel tips en trucs geleerd, waardoor ik vertrouwen had om het ook direct te gaan toepassen in mijn werk.

Kort daarna kreeg ik een kandidaat (35 jaar) met een enorme faalangst. Hij wilde heel graag in het zorgvervoer aan het werk. Daarvoor had hij een taxicertificaat nodig. Maar hij had, buiten zijn rijbewijs (staatsexamen) verder nog nooit een scholing, opleiding, cursus of examen afgerond of gehaald.
In deze situatie leek SilentHands een perfecte oplossing. Mijn kandidaat worstelde met een enorm negatief zelfbeeld omdat hij zichzelf, van jongs af aan, vergeleek met zijn broer die zeer goed kon leren, heeft gestudeerd en het maatschappelijk goed gedaan heeft. Nadat ik samen met deze kandidaat het protocol heb doorlopen, is hij geslaagd voor het taxicertificaat.

Sindsdien gebruik ik het protocol met enige regelmaat met personen die ik begeleid of ondersteun. Vaak gaat het dan bijvoorbeeld om het ervaren van stress, zelf belemmerende gedachten, burn-out klachten, neiging tot perfectionisme of blokkerende angsten. Tot nu toe is het, in alle gevallen dat ik met het SilentHands protocol aan de slag ging, gelukt om de unieke handbeweging te vinden. En om mensen te helpen hun doelen te bereiken.

Hans van de Voort
Register Arbeidsdeskundige

Randall van Poelvoorde

Discovery Session

“Als iets niet ging zoals ik wilde, kreeg ik mini-paniekaanvalletjes”

Iemand in mijn omgeving zei tegen mij: ‘Jij moet met Rogier gaan praten’. Hoewel ik eigenlijk niet wist waarom ze dat zei, vertrouwde ik haar. Ik heb altijd wel geloofd dat elk mens een coach nodig heeft. Je kunt ook niet groeien zonder de hulp van een ander.

Bij Rogier begon ik te zien dat mijn hoofd nooit stil stond. Ik probeerde overal grip op te krijgen, controle te hebben en alles naar mijn hand te zetten. Dat voelde als een winnende strategie. Achteraf was het vreselijk beperkt. Ik was altijd uitgeput aan het einde van de dag. Maar ik had gewoon geen alternatief.

Met de praktische methodes en invloed van Rogier kon ik gaan experimenteren om het ánders te leren doen. Met zijn eigen ‘SilentHands’ methode bijvoorbeeld. Zo krachtig! Nu laat ik dingen veel meer op z’n beloop. Vroeger, als iets niet ging zoals ik wilde, dan had ik een soort mini-paniekaanvalletjes. Die zijn nu helemaal weg.

Een testimonial geven die recht doet aan de coaching door Rogier blijft lastig. Want ik kan amper in woorden vatten wat er gebeurt. Rogier’s impact op je manifesteert zich in onwaarschijnlijke vormen. Het hele jaar was een groot geleidelijk kantelpunt. Ik begon te zien dat de wereld misschien heel anders is dan je denkt. Dat is voor mij echt razend waardevol geweest.

Anoniem

Discovery Session

“Overgeefangst, organisatiedrang”

Ik heb het als heel prettig ervaren om de SilentHands beweging te gebruiken. Mijn hoofd was na afloop licht en leeg. Heel fijn voor iemand die altijd in z’n hoofd zit en veel piekert en nadenkt over alles. 

Een aantal nare ervaringen uit het verleden zijn vervaagd en minder makkelijk op te roepen. Mijn organisatie drang is verminderd. Ik kan makkelijker afstand nemen en het iemand anders laten regelen. 

Het is een hele eenvoudige techniek die je voor de rest van je leven zelf kunt toepassen in situaties die daarom vragen.

Noémie Winkel

Discovery Session

Eigenaar MORE than les – Dutch courses

Rogier heeft mij 3 jaar geleden bewust gemaakt van de Silent Hands methode en gebruik het sindsdien wekelijks (en soms zelfs dagelijks). Ik krijg een ‘instant relief’-gevoel. Dit gebeurt vooral wanneer ik merk dat ik controle wil uitoefenen over iets waar ik eigenlijk weinig controle over heb, denk aan werksituaties die ik niet in de hand heb of situaties waar ik o zo graag controle over zou willen nemen (maar dit niet aan mij is). Het te gekke aan Silent Hands vind ik dat ik het kan toepassen tijdens meetings, gesprekken en ‘even tussendoor’. 

Iris Derks

Discovery Session

Van jongs af aan heb ik met een permanente spanning in mijn lichaam gelopen, mede als gevolg van mijn ‘freeze’ reactie op meerdere traumatische gebeurtenissen in de loop van mijn leven. Ik heb de sessie als intens, verrassend en uiteindelijk dus als bevrijdend ervaren.  Het moment dat je voelt dat je Silent Hands zich openbaart is zowel wonderlijk als heel natuurlijk.

Er is een directe, instant connectie tussen hoofd, hart en handen gelegd die me gelijk terugbrengt naar mijn ‘oorspronkelijke’ staat. Vooral het besef, door de uitleg van Rogier, dat je identificatie met wat dan ook wegvalt bij de SilentHand beweging, heeft een enorme ontspanning teweeggebracht.

Dat Rogier deze methodiek ontdekt heeft en hier mensen mee helpt getuigd van een enorme opmerkzaamheid en wil om alle verzamelde kennis te reduceren tot zo een simpel gegeven als een handgebaar. Bewonderenswaardig.

Anoniem

Discovery Session

De eerste weken na de sessie waren verwarrend voor me. Ik hoopte op een wonder. Maar dat bleef uit. Zonder spektakel ben ik stilletjes aan rustiger geworden. Helderder voor me zelf en voor anderen. Ik ben echt veranderd. Minder geneigd mijn omgeving te manipuleren. Iedereen mag zijn wie hij is….Net als ik. De wereld is leuker geworden hierdoor. 

Kan dit alles nog steeds moeilijk geloven. 

Jij bent voor mij een groot geschenk, Rogier. Dat ik dit nog mag meemaken stemt me zeer dankbaar.

Anoniem

Discovery Session

Nog even een update van mij – gister presentatie gedaan voor veel mensen. Normaal heel zenuwachtig en moeilijk uit m’n woorden, nu voordat ik op moest mijn SilentHands beweging gedaan en ging supergoed, heel ontspannen! Zelfs nog een grapje gemaakt 😊.

Zo fijn om de “baas” te zijn van mijn eigen mind!

Leontine Hulscher

Discovery Session

Dankjewel Rogier, voor deze wonderlijke ervaring. Ik leerde mijn persoonlijke handbeweging waardoor mijn systeem onmiddellijk ontspande en ik ruimte ervoer i.p.v. kramp. Wat een cadeau. Zo fijn ook dat dit imaginair kan, en toegepast kan worden op “issues” in verleden, heden en toekomst.

Dat we allemaal een eigen handgebaar hebben waarmee we overtuigingen, beperkende gedachten en emoties kunnen loslaten ervaar ik als logisch en tegelijkertijd heel bijzonder. Bijzonder eenvoudig ook, zo fijn! Het voelde alsof de emotie smolt toen ik tijdens de oefening mijn handgebaar bewust toepaste. Ik gun dit iedereen, en iedereen kan het! Supersimpel, met grote impact. Ik heb diep respect voor het zelfhelend vermogen van mijn lichaam. Dankjewel dat je me hebt laten ervaren dat ik dit gewoon zelf “in huis” heb en op elk moment kan toepassen.

Toen ik je over SilentHands hoorde vertellen in de Esoterra podcast had ik gelijk het gevoel dat jouw verhaal klopte. Je was helder en duidelijk en klonk zelf ook nog steeds een beetje verwonderd over het feit dat dit ‘gewoon’ werkt! Niks zweverigs aan, integendeel. Ergens zijn we dit blijkbaar vergeten. Ik hoop dat we in de nabije toekomst al op jonge leeftijd leren hoe dit werkt.

Rob Marrevee

Discovery Session

Rogier maakt zijn woorden waar!

Anoniem

Discovery Session

Nog even een update: Gister presentatie gedaan voor veel mensen. Normaal heel zenuwachtig en moeilijk uit m’n woorden, nu voordat ik op moest SilentHands beweging gedaan en ging supergoed. Heel ontspannen! Zelfs nog een grapje gemaakt 😊

Zo fijn om de “baas” te zijn van m’n mind!

Hans van Egmond

Discovery Session

Ik heb last van m’n verleden in de vorm van beperkende overtuigingen. Daardoor ook emoties die snel opkomen en problemen op kunnen leveren. Ik luister daarom veel podcasts die zich met dit soort zaken bezighouden. De podcast van Bram Bakker is daar één van en zo kwam ook Rogier voorbij. Ik geloof dat ik de podcast wel een keer of vier geluisterd heb en sterk het gevoel kreeg dat ik me bij Rogier moest gaan aanmelden. Na een aanmelding via internet kon ik er vrij snel terecht. 

De eerste sessie was wat mij betreft een groot succes. We hebben mijn handbeweging gevonden en toegepast op wat oud zeer. Bij de eerste keer proberen gebeurde er iets bij mij dat niet te beschrijven was. Een soort energie die ik van boven naar beneden voelde zakken. Een soort bevrijding die de dagen daarna nog het nodige effect hadden. Een deel van de vervelende herinneringen van vroeger waren eigenlijk niet meer terug te halen, opgelost.  

Het gebruik van de handbeweging heeft bij mij vooral effect bij het reguleren van hoogoplopende emoties of panieksituaties. Wanneer ik de handbeweging op die momenten toepas merk ik dat ze na een paar keer volledig weg zijn en heb ik weer de controle over mezelf.  

Rogier is een persoon die rust en vertrouwen uitstraalt, goed kan luisteren, waar je je verhaal kwijt kunt. 

Hinke Hooghiem

Discovery Session

“Op een bepaald punt in mijn leven, waarin, geheel onverwachts oud zeer naar boven kwam drijven, luisterde ik naar de podcast van Bram Bakker waarin in Rogier vertelde van Silent Hands.

Instinctief voelde ik aan, dat dit is wat ik nodig heb, en een Discovery Session afspraak gemaakt. Tijdens het luisteren van de podcast had ik al een heel goed gevoel bij Rogier, en dat werd helemaal bevestigd in de sessie.

We waren vlot bij mijn handbeweging, en het resultaat was (en is, en blijft) direct voelbaar. We zijn nu 4 weken verder en wat in het begin zo opviel was, dat met name de loop van piekergedachten met een simpele beweging tot stilstand komt, en blijft. Effectief veel meer rust in lichaam en hoofd, slaap veel beter, heb vertrouwen, meer energie en focus.
Kortom: ik heb letterlijk de regie (weer) in handen. Heerlijk!!

Laat ook een review achter…